Lasagne s pestem a sardelkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Lasagne
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 60 g Sýr Parmezán
  • 200 g Sardelové řezy
  • 10 g Bazalka
  • 150 g Fazolové lusky zelené
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 2602 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 52.7 mg
  • Draslík 414 mg
  • Vláknina 3079 mg
  • Vitamín A 3079 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sardele vykucháme, odtrhníme hlavičky, vyjmeme páteř. Pokrájíme na kousky. Omyjeme lístky bazalky, oloupeme česnek, pokrájíme na menší kousky. Fazolky nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Piniová semínka jemně nasekáme společně s česnekem a dáme směs do mísy. Jemně nasekáme lístky bazalky a přidáme do mísy se špetkou soli. Přidáme nastrouhaný parmazán, vše promícháme. Za stálého míchání postupně přiléváme olej, abychom vymíchali hladkou a jednolitou omáčku - pesto.

  • 3

    V nepřilnavé pánvi necháme asi minutu smažit kousky sardelek. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem. V hrnci uvedeme do varu dostatečné množství osolené vody, do které dáme fazolky a těstoviny.

  • 4

    Oboje uvaříme. Jakmile budou těstoviny at dente (poloměkké), obojí scedíme a zalijeme směs fazolek a těstovin připravenou omáčkou (pestem), rozředěnou 3-4 lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny s fazolkami. Nakonec vmícháme kousky sardelek a hotový pokrm podáváme.

Komentáře k receptu