Pečené vepřové na bylinkách
Suroviny
- 65 ml Olej olivový
- 420 ml Víno červené
- 170 ml Vývar jehněčí
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián sušený
- 3 ks Paprika červená
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Rýže loupaná
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Vepřové maso libové
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1867 kcal
- Sacharidy 229 g
- Tuky 64 g
- Sodík 96950 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 228 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 791.1 mg
- Vláknina 27497.5 mg
- Vitamín A 27497.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 76.8 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6335.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové nakrájíme na kostičky,osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
-
2
Osmažíme ho na oleji a dáme do pekáčku. Na tomtéž oleji osmažíme i kolečka cibulí, čtyři prolisované stroužky česneku, mletou papriku a mletý hřebíček. Přilijeme víno, vývar, vložíme bobkový list, tymián. Promíchaný obsah nalijeme na maso v pekáčku a pečeme ho půl hodiny přikryté v předehřáté troubě.
-
3
Poté pekáček vyjmeme z trouby, přidáme papriky, maso opět osolíme, opepříme a pečeme další půl hodiny doměkka.
-
4
Pokrm okamžitě podáváme s vařenou rýží a bylinkami.