Pálivé horké chobotničky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 232 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 9 g
- Sodík 837 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 744.5 mg
- Vláknina 1975 mg
- Vitamín A 1975 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotničky očistíme, vykucháme, stáhneme z nich kůži, odstraníme oči a zobáčky, dobře omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme. Opereme petrželku, osušíme a nasekáme. Oloupeme stroužek česneku.
-
2
Na sporák postavíme nepřilnavou pánev s olejem, přidáme lehce rozmačkaný česnek a červenou pálivou papričku a chvíli při střední teplotě smažíme. Česnek i papričku vyhodíme, přidáme chobotničky a smažíme 5 minut. Zalijeme bílým vínem, zvyšíme teplotu a necháme víno vyvařit. Vmícháme sůl a čersvě namletý pepř.
-
3
Sundáme pánev ze sporáku a chobotničky přendáme na nahřátou servírovací mísu. Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme horké nebo vlažné.