Mladé sépie na salátových listech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1079 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 168 mg
- Draslík 800.4 mg
- Vláknina 5755.8 mg
- Vitamín A 5755.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Sépie vykucháme, stáhneme z nich kůži, omyjeme a uřízneme chapadélka. Tělíčka pokrájíme na kroužky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kolečka. Očistíme celer a nakrájíme cibuli.
-
2
Do hrnce nalijeme 1,5 litru vody, přidáme cibuli, bobkový list, celer, zbylou půlku mrkve a uvedeme do varu. Přidáme sůl a vaříme asi 10 minut. Přidáme kroužky a chapadélka sépií a vaříme přibližně dalších 15 minut. Stáhneme hrnec ze sporáku a necháme obsah vych1adnout.
-
3
Mezitím očistíme salát. V míse smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, postupně přiléváme olej a vyšleháme zálivku.
-
4
Scedíme pokrájené sépie, dáme do mísy a smícháme s polovinou zálivky. Na servírovací mísu rozložíme salát, kolečka mrkve a přelijeme vše zbylou zá1ivkou. Navrch úhledně rozložíme sépie a hotový předkrm ihned podáváme.