Mladé sépie na salátových listech

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý celý
  • 200 g Rukola
  • 600 g Sépie
  • 80 ml Olej olivový
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1079 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 168 mg
  • Draslík 800.4 mg
  • Vláknina 5755.8 mg
  • Vitamín A 5755.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépie vykucháme, stáhneme z nich kůži, omyjeme a uřízneme chapadélka. Tělíčka pokrájíme na kroužky. Oškrábeme mrkev a nakrájíme na kolečka. Očistíme celer a nakrájíme cibuli.

  • 2

    Do hrnce nalijeme 1,5 litru vody, přidáme cibuli, bobkový list, celer, zbylou půlku mrkve a uvedeme do varu. Přidáme sůl a vaříme asi 10 minut. Přidáme kroužky a chapadélka sépií a vaříme přibližně dalších 15 minut. Stáhneme hrnec ze sporáku a necháme obsah vych1adnout.

  • 3

    Mezitím očistíme salát. V míse smícháme citronovou šťávu se špetkou soli a špetkou čerstvě mletého pepře, postupně přiléváme olej a vyšleháme zálivku.

  • 4

    Scedíme pokrájené sépie, dáme do mísy a smícháme s polovinou zálivky. Na servírovací mísu rozložíme salát, kolečka mrkve a přelijeme vše zbylou zá1ivkou. Navrch úhledně rozložíme sépie a hotový předkrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu