Kuře po curyšsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 1 ks Kuře
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Petržel kořen
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 dl Víno bílé
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1209 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 248 g
  • Sodík 443 mg
  • Bílkoviny 87 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 344.8 mg
  • Draslík 1867.3 mg
  • Vláknina 17665 mg
  • Vitamín A 17665 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 123.1 mg
  • Vitamín E 2.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 67.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné kuře rozporcujeme na menší části, osolíme, opepříme a pečeme na másle při střední teplotě asi 1 hodinu. Oloupeme cibuli, nakrájíme nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel) a pórek, k tomu přidáme žampiony nakrájené na jemné plátky.

  • 2

    Než je kuře zcela dopečené, přidáme k němu tuto zeleninovou směs se žampiony a cibulí, krátce podusíme a podlijeme vínem.

  • 3

    Pak z této omáčky kuře vyjmeme a necháme v teple. Zeleninu povaříme, přilijeme smetanu, vmícháme světlou jíšku a ještě dochutíme solí, pepřem a mletou paprikou.

  • 4

    Poté porce kuřete přelijeme omáčkou a podáváme s nudlemi.

Komentáře k receptu