Carpaccio z mořského okouna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 20 g
- Sodík 746 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 392 mg
- Vláknina 2352.5 mg
- Vitamín A 2352.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky mořského okouna opláchneme, osušíme a ostrým nožem pokrájíme na kousky. Rozložíme na dobře vychlazenou servírovací mísu, ale dáváme pozor, aby se nerozpadly. Osolíme a opepříme, mísu zakryjte mikrotenovou fólií a dáme do ledničky.
-
2
Očístíme oba druhy salátu, několikrát je propereme ve studené vodě, scedíme, osušíme, nahrubo pokrájíme a dáme do mixéru. Přidáme olej, citronovou šťávu, 4 lžíce vody, špetku soli a pepře, tabasco a worcester. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
-
3
10 minut před podáváním zalijeme plátky ryby připravenou omáčkou a ještě na chvíli vložíme zpět do ledničky. Hotový salát předkládáme na hlávkovém či jiném listovém salátu dle ročního období.