Fazole, kukuřice a cizrna s rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 g Petržel - nať
  • 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 100 g Cizrna
  • 150 g Fazole červené sterilované
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 3 ml Ocet Sherry
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 12 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 184 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 120 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 455.7 mg
  • Vláknina 14927 mg
  • Vitamín A 14927 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole s kukuřicí vysypeme do síta a propláchneme studenou vodou. Poté vložíme do misky. Ledový salát omyjeme od nečistot a natrháme. Natrhané kousky salátu promícháme s kukuřicí, fazolemi a uvařenou cizrnou.

  • 2

    Rajčatový protlak, ocet a citronovou šťávu vyšleháme. Do této směsi postupně vešleháme olej. Jakmile se všechny přísady spojí a omáčka bude hladká, přidáme k ní nasekanou perželku.

  • 3

    Hotovou omáčku promícháme se salátem a necháme chvíli odpočinout.

Komentáře k receptu