Bachně po provensálsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Brambory vařené
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Petržel kudrnka
  • 1000 g Treska skvrnitá
  • 60 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 583 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 733 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 142.5 mg
  • Draslík 1454.2 mg
  • Vláknina 8715.5 mg
  • Vitamín A 8715.5 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu nakrájíme na plátky, vykostíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Cibuli krájíme na drobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.

  • 3

    Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit. Přidáme rybu, 2 minuty opékáme, kousky ryby obracíme. Vložíme rajčata, posekanou petrželku, bobkový list, česnek, zalijeme vínem. Hrnec přiklopíme a necháme dusit 15 minut.

  • 4

    Porce upravíme na talíře, podáváme s vařeným bramborem.

Komentáře k receptu