Bachně po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 583 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 17 g
- Sodík 733 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 142.5 mg
- Draslík 1454.2 mg
- Vláknina 8715.5 mg
- Vitamín A 8715.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu nakrájíme na plátky, vykostíme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
-
2
Cibuli krájíme na drobno, rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme.
-
3
Na hlubší pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, necháme zpěnit. Přidáme rybu, 2 minuty opékáme, kousky ryby obracíme. Vložíme rajčata, posekanou petrželku, bobkový list, česnek, zalijeme vínem. Hrnec přiklopíme a necháme dusit 15 minut.
-
4
Porce upravíme na talíře, podáváme s vařeným bramborem.