Zeleninový salát s chlebem a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 750 g Rajčata
  • 500 g Chléb konzumní
  • 170 ml Olej olivový
  • 80 ml Ocet vinný
  • 3 ks Paprika červená
  • 3 ks Paprika žlutá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 šálek Olivy černé
  • 0.25 šálek Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 938 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 619.6 mg
  • Vláknina 9319.8 mg
  • Vitamín A 9319.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 151 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tři čtvrtiny bochníku chleba nakrájíme na malé kousky, pokapeme je 60 ml oleje a upečeme dozlatova. Celé papriky na pomazaném plechu pečeme 45 minut, pak je necháme vychladnout. Sloupneme je ze slupky a nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je stopek a semínek. Ančovičky nasekáme. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme. Jádřince propasírujeme skrz síto. Vmícháme zbylý olej, prolisovaný česnek a ocet.

  • 2

    Opečený chléb, papriky, rajčata, ančovičky, kapary a olivy smícháme, osolíme, opepříme a zalijeme zálivkou. 30 minut chladíme v ledničce a podáváme.

Komentáře k receptu