Rybky se špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 31 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 200 g Oukleje
  • 60 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 25 ml Olej olivový extra panenský
  • 300 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1348 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 1633.8 mg
  • Vláknina 12519.5 mg
  • Vitamín A 12519.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 70.3 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybky povaříme v rybím vývaru jednu minutu a scedíme.

  • 2

    Listy špenátu přebereme, povadlé vyhodíme. Zdravé listy spaříme horkou vodou, posekáme a vložíme do mísy, přidáme rybky, rozšlehaná vejce, osolíme a opeříme. Vložíme do pekáčku, povrch posypeme natrhaným bílým chlebem bez kůrky, pokapeme olejem a dáme zapéct. Zapékáme v předehřáté troubě 20 minut.

  • 3

    Podáváme s čerstvou zeleninou.

Komentáře k receptu