Ančovičky jako předkrm
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 241 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1653 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 334.4 mg
- Vláknina 2132.5 mg
- Vitamín A 2132.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dobře očistěné paprik omyjeme je a osušíme rozkrojíme je, vyjmeme jádřinec a dáme je pod gril rozpálený na 220 °C. Necháme je 6-10 minut péci, aby šla dobře sloupnout slupka. Potom je oloupeme, pokrájíme a rozložíme na servírovací mísu.
-
2
Ančovičky zbavíme soli a kostí, nakrájíme je na kousky a naskládáme na papriky. Vše okořeníme čersvě mletým pepřem, přelijeme olejem a před podáváním necháme 30 minut odpočinout.