Polévka žemlová

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Vývar zeleninový
  • 1 dl Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 937 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 84.4 mg
  • Draslík 281.3 mg
  • Vláknina 3691.4 mg
  • Vitamín A 3691.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle rozkrájíme na tenké proužky, které osmahneme na másle.

  • 2

    Poté je zalijeme vývarem, trošku osolíme a necháme vařit doměkka.

  • 3

    Vše rozmixujeme nebo prolisujeme, přistavíme zpět na oheň a přivedeme k bodu varu.

  • 4

    Zalijeme polévku mlékem s rozkvedlaným žloutkem a odstavíme.

  • 5

    Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a trošku muškátového květu.

Komentáře k receptu