Polévka žemlová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 270 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 937 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 84.4 mg
- Draslík 281.3 mg
- Vláknina 3691.4 mg
- Vitamín A 3691.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle rozkrájíme na tenké proužky, které osmahneme na másle.
-
2
Poté je zalijeme vývarem, trošku osolíme a necháme vařit doměkka.
-
3
Vše rozmixujeme nebo prolisujeme, přistavíme zpět na oheň a přivedeme k bodu varu.
-
4
Zalijeme polévku mlékem s rozkvedlaným žloutkem a odstavíme.
-
5
Nakonec přidáme nasekanou petrželovou nať a trošku muškátového květu.