Mník po mlynářsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Mník
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 600 g Brambory pečené
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 ml Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 371 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 70 g
  • Cholesterol 114 mg
  • Draslík 1475.2 mg
  • Vláknina 24459.5 mg
  • Vitamín A 24459.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z mníka nakrájíme na řízečky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  • 2

    Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a řízečky osmažíme po obou stranách. Řízečky vyndáme z pánve a upravíme na talíře. Na pánev ke zbylému máslo přidáme ještě dvě lžíce másla, rozehřejeme a řízečky na talířích přelijeme. Nakonec pokapeme citronovou šťávou.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné pečené brambory.

Komentáře k receptu