Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Chřest bílý
  • 250 g Mrkev kořen
  • 120 g Fazole bílé
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 165 ml Olej olivový
  • 10 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Citronová kůra
  • 2 ks Paprika červená
  • 12 ks Vejce křepelčí
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.25 kg Brambory
  • 1.5 šálek Olivy černé
  • 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Řeřicha
  • 1.5 polévková lžíce Estragon
  • 1 polévková lžíce Brandy peach
  • 2 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 136 g
  • Sodík 65564 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 317.6 mg
  • Draslík 950.9 mg
  • Vláknina 21650.7 mg
  • Vitamín A 21650.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky.

  • 2

    Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat.

  • 3

    Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme.

  • 4

    Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami.

Komentáře k receptu