Zelenina s tapenádou, omáčkou a bylinkami
Suroviny
- 250 g Chřest bílý
- 250 g Mrkev kořen
- 120 g Fazole bílé
- 60 g Ančovičky konzervované
- 165 ml Olej olivový
- 10 ml Ocet vinný
- 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 1 ks Citronová kůra
- 2 ks Paprika červená
- 12 ks Vejce křepelčí
- 5 stroužek Česnek
- 0.25 kg Brambory
- 1.5 šálek Olivy černé
- 1.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Řeřicha
- 1.5 polévková lžíce Estragon
- 1 polévková lžíce Brandy peach
- 2 polévková lžíce Kapary
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 136 g
- Sodík 65564 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 317.6 mg
- Draslík 950.9 mg
- Vláknina 21650.7 mg
- Vitamín A 21650.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.7 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nasekané olivy, ančovičky a kapary se 125 ml oleje, citronovou kůrou a brandy rozmixujeme a podle potřeby opepříme. Zvlášť ušleháme žloutky, hořčici a ocet, pomalu přiléváme olej, osolíme, opepříme a znovu ušleháme. Směs bylinek, nasekanou řeřichu a 5 prolisovaných stroužků česneku smícháme a dáme přikryté do ledničky.
-
2
Papriky bez semínek, nakrájené na proužky, dáme na alobal na plech a potřeme je olejem. Pečeme je, až začnou černat.
-
3
Brambory uvaříme ve slané vodě, přidáme fazole, mrkev a po 1 minutě vaření vložíme i chřest. Za 30 sekund zeleninu scedíme. Vajíčka povaříme 2 minuty, zchladíme a oloupeme.
-
4
Zeleninu podáváme s tapenádou, vejci, omáčkou a bylinkami.