Hovězí s brandy a portské

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 1600 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Žampiony čerstvé
  • 250 g Cibulka jarní
  • 100 ml Olej stolní
  • 80 ml Brandy peach
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 12 ks Slanina vepřová
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 2 ks Bobkový list
  • 13 ks Pepř černý celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Víno portské
  • 1.5 kg Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 1 polévková lžíce Mouka bramborová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 7439 kcal
  • Sacharidy 149 g
  • Tuky 801 g
  • Sodík 107173 mg
  • Bílkoviny 237 g
  • Uhlovodany 143 g
  • Cholesterol 1043.8 mg
  • Draslík 6154.5 mg
  • Vláknina 85357.5 mg
  • Vitamín A 85357.5 mg
  • Vitamín B6 5.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.5 mg
  • Vitamín E 6.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Osm plátků slaniny posypeme pepřem, petrželkou, tymiánem a pokapeme brandy. Tak slaninu marinujeme půl hodiny. Maso nakrojíme na osmi místech a do těch vložíme slaninu. Pak ho svážeme jako rolku a dáme do mísy.

  • 2

    Cibuli a mrkev na plátky smícháme s česnekem, pepřem, bobkovým listem, vínem a marinovací směsí ze slaniny. Maso ve směsi marinujeme dvacet čtyři hodin v lednici a občas ho obrátíme.

  • 3

    Maso poté oklepeme a osmažíme z obou stran na oleji. S marinádou, horkým olejem a zeleninou dusíme maso dvě hodiny na 180 stupňů C.

  • 4

    Cibulky a houby na osminky a kostky slaniny pět minut restujeme.

  • 5

    Výpek přidáme k žampionům a povaříme deset minut, pak přidáme bramborovou moučku ve dvou lžicích vody a vaříme další minutu.

  • 6

    Maso podáváme s omáčkou a bramborovou kaší.

Komentáře k receptu