Vajíčka Rigoletto

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Paštika játrová kuřecí
  • 25 g Máslo čerstvé
  • 20 g Šalotka
  • 80 g Kohoutí maso
  • 40 g Chřest zelený
  • 20 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 25 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 120 ml Bešamel
  • 20 ml Protlak rajčatový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 298 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 274 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 357 mg
  • Draslík 203.6 mg
  • Vláknina 120 mg
  • Vitamín A 120 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce po jednom uvaříme jako ztracená a necháme vychladnout. Do bešamelu zamícháme rajčatový protlak a smetanu. Do kuřecí paštiky vmícháme máslo, smetanu, posekanou šalotku a vyšleháme do pěny.

  • 2

    Na dno mísy vložíme kuřecí pěnu, na ni položíme vejce, mezi ně poklademe kousky vařeného kohoutího masa, zalijeme rajčatovým bešamelem a doprostřed upravíme proužky chřestu.

  • 3

    Podáváme vychlazené jako předkrm.

Komentáře k receptu