Vajíčka na andaluský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Paštika játrová kuřecí
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Šalotka
  • 30 g Paprika červená
  • 20 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 120 ml Želatina
  • 120 ml Bešamel
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Šafrán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 363 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 373.2 mg
  • Draslík 190.6 mg
  • Vláknina 436 mg
  • Vitamín A 436 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.2 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout.

  • 2

    Do kuřecí paštiky přidáme 20 g másla, smetanu, nadrobno pokrájenou šalotku a vyšleháme drůbeží pěnu.

  • 3

    Do bešamelu přidáme špetku šafránu, aby získal žlutou barvu.

  • 4

    Na dno mísy dáme drůběží pěnu, na ni položíme proužky pokrájené červené papriky, na papriku pokládáme vedle sebe ztracená vejce, přelijeme žlutým bešamelem a vše zalijeme aspikem. Necháme vychladnout a podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu