Rajčatová polévka s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 30 g Křen
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Protlak rajčatový
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 337 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 213 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 37.8 mg
  • Draslík 54.5 mg
  • Vláknina 2585.5 mg
  • Vitamín A 2585.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na másle. Přisypeme hladkou mouku, přidáme rajčatový protlak a vše zalijeme vodou. Osolíme, okořeníme, rozšleháme a povaříme asi 20 minut.

  • 2

    Potom polévku přecedíme přes síto a nalijeme do talířů. Do každého talíře přidáme nastrouhaný křen.

  • 3

    Nakonec polévku ozdobíme lehce našlehanou smetanou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu