Datlový koláč s jablky
Suroviny
- 100 g Margarín
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Jablka
- 0.666667 šálek Datle
- 1 šálek Ořechy vlašské
- 1 šálek Mouka žitná celozrnná
- 1 šálek Ovesné vločky
- 4 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Tuk Perla jedlý
- 4 polévková lžíce Sirup javorový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 959 kcal
- Sacharidy 153 g
- Tuky 34 g
- Sodík 172 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 153 g
- Cholesterol 0.3 mg
- Draslík 1231.1 mg
- Vláknina 52807.3 mg
- Vitamín A 52807.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.5 mg
- Vitamín E 6.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem.
-
2
V hrnci za mírného varu povaříme margarín, cukr, sirup a datle.
-
3
Za stálého míchání do směsi přidáme mouku, jablka, vločky a citrónovou šťávu.
-
4
Směs rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech.
-
5
Nakonec ozdobíme ořechy a dáme péct.
-
6
Pečeme 40 minut. Hotový koláč krájíme a servírujeme.