Datlový koláč s jablky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Margarín
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 2 ks Jablka
  • 0.666667 šálek Datle
  • 1 šálek Ořechy vlašské
  • 1 šálek Mouka žitná celozrnná
  • 1 šálek Ovesné vločky
  • 4 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Tuk Perla jedlý
  • 4 polévková lžíce Sirup javorový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 959 kcal
  • Sacharidy 153 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 172 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 153 g
  • Cholesterol 0.3 mg
  • Draslík 1231.1 mg
  • Vláknina 52807.3 mg
  • Vitamín A 52807.3 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.5 mg
  • Vitamín E 6.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve předehřejeme troubu na 180°C, poté připravíme plech na pečení, který pomažeme tukem.

  • 2

    V hrnci za mírného varu povaříme margarín, cukr, sirup a datle.

  • 3

    Za stálého míchání do směsi přidáme mouku, jablka, vločky a citrónovou šťávu.

  • 4

    Směs rovnoměrně rozprostřeme na připravený plech.

  • 5

    Nakonec ozdobíme ořechy a dáme péct.

  • 6

    Pečeme 40 minut. Hotový koláč krájíme a servírujeme.

Komentáře k receptu