Vepřové na pomerančích

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Bramborová kaše
  • 80 g Cukr krupice
  • 300 ml Víno bílé
  • 80 ml Olej stolní
  • 100 ml Brandy peach
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Pomeranče
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Zázvor celý
  • 15 ks Hřebíček
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 kg Vepřová kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1152 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 76 g
  • Cholesterol 192.5 mg
  • Draslík 1712.8 mg
  • Vláknina 16218.8 mg
  • Vitamín A 16218.8 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 120.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kýtu osolíme, opepříme a necháme v pekáči půl hodiny odležet. Pak k ní přidáme rozčtvrcenou cibuli, česnek, bobkový list, hřebíček, olej a víno. Vše přikryté alobalem pečeme hodinu a půl při 180 stupních C.

  • 2

    Dva pomeranče umyjeme, sloupeme z nich barevnou kůru, povaříme ji pět minut a pak opláchneme. Z pomerančů vymačkáme šťávu, přecedíme ji, přidáme cukr, hořčičná semínka, zázvor a svaříme je.

  • 3

    Kýtu vyndáme, do kůže vyřežeme šachovnici, potřeme pomerančovým sirupem a pečeme čtyřicet minut při 220 stupních C. Maso během pečení často poléváme sirupem.

  • 4

    Zbylé dva pomeranče nakrájíme na plátky. Výpek smícháme se zbylým pomerančovým sirupem a brandy a převaříme ho. Maso podáváme s omáčkou, bramborovou kaší a plátky pomeranče.

Komentáře k receptu