Zaječí s hrozny a kořením
Suroviny
- 500 g Bramborová kaše
- 400 g Hroznové víno
- 150 g Slanina vepřová
- 80 ml Olej olivový
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Víno červené
- 100 ml Brandy peach
- 0.5 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Hřebíček
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 kg Zaječí maso
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1038 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 57 g
- Sodík 899 mg
- Bílkoviny 64 g
- Uhlovodany 50 g
- Cholesterol 269.3 mg
- Draslík 1735 mg
- Vláknina 10112.5 mg
- Vitamín A 10112.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hřbety pokapeme citronovou šťávou a v lednici je necháme dvě hodiny marinovat. Pak je potřeme česnekem, osolíme, opepříme, pokapeme brandy a vínem. Hřbety necháme dalších šest hodin marinovat.
-
2
Maso necháme poté okapat a zlomíme hřbetní kosti. Maso vložíme do pekáče, zakapeme olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a mrkve, bobkovým listem, hřebíčkem a tymiánem, podlijeme ho marinádou a pečeme v troubě na 220 stupňů C do červena.
-
3
Z hřbetů poté odstraníme slaninu a zabalíme je do alobalu, aby nevychladly. Výpek zbavíme tuku, hřebíčku a bobkového listu, polovinu rozmixujeme se zeleninou, smetanou, solí a pepřem, chvíli omáčku povaříme. Do druhé poloviny výpeku přidáme hroznové víno a prohřejeme.
-
4
Maso podáváme se slaninou, bramborovou kaší, omáčkou a hroznovým vínem.