Telecí závitky s jablky a oříšky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Játra husí
  • 70 g Máslo čerstvé
  • 40 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Jablka
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 335 mg
  • Draslík 209.9 mg
  • Vláknina 3772.5 mg
  • Vitamín A 3772.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky telecího omyjeme, naklepeme a okořeníme. Cibuli nastrouháme, jablko nakrájíme na kostičky, pokapeme citronovou šťávou. Játra nakrájíme na kostičky, osolíme, opepříme, posypeme umletým oříškem a restujeme na másle na pánvi. Játra odložíme a na pánev položíme cibuli a jablko, dvě minuty je opékáme. Poté, co vychladnou, je smícháme s játry, žloutkem a petrželkou.

  • 2

    Náplň rozdělíme na maso a svineme je do závitků pomocí nití. Obalíme je v mouce a opečeme na másle. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Pak bez pokličky pokračujeme ještě hodinu.

  • 3

    Závitky vyndáme. Do výpeku přidáme smetanu, citronovou šťávou, koření a omáčku svaříme.

  • 4

    Závitky zbavíme nití a podáváme je s omáčkou.

Komentáře k receptu