Telecí na víně a koření

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 ml Víno bílé
  • 200 ml Houby čerstvé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bramborové hranolky zmrazené
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Petržel - nať
  • 4 ks Žemle tuková
  • 1 kg Telecí hruď
  • 1 polévková lžíce Mouka rýžová
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1260 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 97565 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 463.8 mg
  • Draslík 1710.2 mg
  • Vláknina 13071 mg
  • Vitamín A 13071 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme a osolíme. Žemle bez kůrky namočíme do mléka s vodou. Půl másla rozšleháme s vejci, solí, kořením, žemlí a jednou lžicí nasekané petrželky. Důkladně promícháme a naplníme kapsu v mase. Tu pak zašijeme a maso položíme na pekáč.

  • 2

    Roládu polijeme horkým máslem a pečeme ji deset minut při teplotě 220 stupňů C. Pak ji podlijeme vínem, teplotu snížíme na 180 stupňů C a pokračujeme v pečení dalších padesát minut. Roládu občas polijeme vlastní šťávou.

  • 3

    Maso poté necháme bez nití deset minut odpočinout. Výpek přecedíme a dvě minuty povaříme s protlakem, houbami, moukou (rozmíchanou v 500 ml vody), solí, kořením a petrželkou.

  • 4

    Maso podáváme s omáčkou a hranolky.

Komentáře k receptu