Kotlety plněné vejci
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 600 g Vepřové kotlety
- 20 ml Hořčice
- 20 ml Smetana 12% (konzumní)
- 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 60 ml Olej stolní
- 100 ml Bujón hovězí
- 1 kávová lžička Mouka bramborová
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 plátek Šunka dušená
- 1 kg Brambory vařené
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 878 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 52 g
- Sodík 6920 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 280.4 mg
- Draslík 1483.2 mg
- Vláknina 10293.8 mg
- Vitamín A 10293.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety s kostí hluboko nařízneme, zvenku i zevnitř je osolíme a necháme stát 30 minut. Petržel nasekáme, vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, žloutky rozmačkáme a přidáme ke smetaně, petrželi, soli a pepři. Vše promícháme a vložíme do bílků. Směsí tymiánu a hořčice potřeme maso, vejce zabalíme do plátků šunky, vložíme do masa a zašijeme.
-
2
Kotlety v zapékací míse pokapeme horkým máslem, olejem a pečeme na 220 stupňů Celsia. Poté přidáme vodu a čtyřicet minut dusíme doměkka. Nakonec odklopené maso pečeme ještě patnáct minut dočervena.
-
3
Omáčku připravíme směsí výpeku zbaveného tuku, bujonu, smetany ke šlehání, ve varu přidáme moučku ve dvou lžičkách vody a minutu povaříme. Pak přidáme zbylou petrželku, sůl a koření.
-
4
Maso ihned podáváme s omáčkou a vařenými bramborami.