Vepřové s ovocem na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 195 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Švestky
  • 800 g Vepřové kotlety
  • 30 ml Víno bílé
  • 300 ml Víno červené
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 ks Bramborová kaše
  • 1 ks Cibule
  • 6 ks Jablka
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Skořice mletá
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 ks Rozmarýn sušený
  • 7 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 82 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 97027 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 143.6 mg
  • Draslík 1628.3 mg
  • Vláknina 32624.5 mg
  • Vitamín A 32624.5 mg
  • Vitamín B6 1.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.9 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Víno svaříme s hřebíčky a skořicí, sušené vypeckované švestky na hodinu položíme do nálevu. Do kotlet nařízneme kapsy a osolíme je zevnitř i zvenku. Třetinu švestek nacpeme do kapes, otvory sešijeme a maso převážeme nití.

  • 2

    Na oleji maso rychle opečeme z obou stran, poté je v pekáči zakapeme horkým olejem. Čtvrtky cibule, stroužky česneku a rozmarýn položíme kolem masa do pekáče, opepříme, podlijeme bílým vínem a v alobalu dusíme asi jednu hodinu na 180 stupňů C. Pak bez alobalu pokračujeme dalších dvacet minut. Poté zvlášť upečeme i jablka.

  • 3

    Maso necháme deset minut odpočívat pod alobalem. Ve svařeném červeném víně přihříváme švestky. Přidáváme masovou šťávu zbavenou tuku a vaříme, dokud se dvě třetiny neodpaří. Maso zbavíme nití, nakrájíme ho na plátky, obložíme švestkami, jablky a podáváme s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu