Králík na víně, olivách a kaparech
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 50 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Olivy černé
- 80 ml Olej stolní
- 100 ml Víno bílé
- 200 ml Mléko polotučné
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Sůl
- 1 ks Pepř černý mletý
- 2 ks Kuřecí stehna
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 1 ks Rozmarýn čerstvý
- 18 ks Kapary
- 1 ks Žemle tuková
- 1 ks Zaječí maso
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1041 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 75 g
- Sodík 98373 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 302.6 mg
- Draslík 962.4 mg
- Vláknina 14524 mg
- Vitamín A 14524 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zajíce vykostíme a zbavíme hlavy a běhů. Vetřeme do něj sůl a pepř. Olivy nakrájíme nahrubo, kapary na jemno, žemle namočíme do mléka, kuřecí stehna vykostíme, maso s kůží a odřezy zajíce omeleme a vmícháme k olivám, kaparům, vejci, nastrouhanému sýru, měkkému máslu a pepři. Náplní potřeme plát masa. Zabalené maso zavážeme nití a navrch naskládáme slaninu.
-
2
Na oleji, víně, bylinkách a česneku pečeme králíka na pekáči při 180 stupních C v troubě asi hodinu a půl doměkka, průběžně podléváme šťávou. Poté sundáme slaninu a pokračujeme dalších patnáct minut.
-
3
Králíka necháme bez nití deset minut odpočívat, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s výpekem a slaninou.