Králík na víně, olivách a kaparech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Olivy černé
  • 80 ml Olej stolní
  • 100 ml Víno bílé
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 2 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 18 ks Kapary
  • 1 ks Žemle tuková
  • 1 ks Zaječí maso
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1041 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 75 g
  • Sodík 98373 mg
  • Bílkoviny 60 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 302.6 mg
  • Draslík 962.4 mg
  • Vláknina 14524 mg
  • Vitamín A 14524 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zajíce vykostíme a zbavíme hlavy a běhů. Vetřeme do něj sůl a pepř. Olivy nakrájíme nahrubo, kapary na jemno, žemle namočíme do mléka, kuřecí stehna vykostíme, maso s kůží a odřezy zajíce omeleme a vmícháme k olivám, kaparům, vejci, nastrouhanému sýru, měkkému máslu a pepři. Náplní potřeme plát masa. Zabalené maso zavážeme nití a navrch naskládáme slaninu.

  • 2

    Na oleji, víně, bylinkách a česneku pečeme králíka na pekáči při 180 stupních C v troubě asi hodinu a půl doměkka, průběžně podléváme šťávou. Poté sundáme slaninu a pokračujeme dalších patnáct minut.

  • 3

    Králíka necháme bez nití deset minut odpočívat, pak ho nakrájíme na plátky a podáváme s výpekem a slaninou.

Komentáře k receptu