Polévka s morkovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Petržel - nať
  • 100 g Morek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 3 ks Žemle tuková
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1018 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 1049.5 mg
  • Vláknina 686.7 mg
  • Vitamín A 686.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Morek odblaníme, rozmačkáme a prolisujeme. V misce jej utřeme s vejcem, solí a muškátem do pěny, přidáme nasekanou petrželovou nať, změklé a prolisované žemle a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malé knedlíčky.

  • 2

    Jeden knedlíček dáme uvařit na zkoušku - pokud je měkký, přidáme strouhanku, pokud je tuhý, vmícháme do hmoty trochu mléka nebo másla. Knedlíčky vaříme v osolené vodě 6-8 minut.

  • 3

    Morkové knedlíčky jsou vhodné do hovězí i zapražené polévky.

Komentáře k receptu