Koláč z čokolády

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Čokoláda na vaření
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Čokoláda bílá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 šálek Ořechy vlašské
  • 0.5 šálek Cukr krupice
  • 0.5 šálek Cukr třtinový
  • 0.5 šálek Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Tresť vanilková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1159 kcal
  • Sacharidy 126 g
  • Tuky 69 g
  • Sodík 91 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 126 g
  • Cholesterol 160.5 mg
  • Draslík 280.7 mg
  • Vláknina 12937 mg
  • Vitamín A 12937 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180°C. Plech na pečení vyložíme alobalem tak, aby alobal alespoň o 5cm převyšoval plech. Alobal lehce pomažeme tukem.

  • 2

    V hrníčku rozpustíme hořkou čokoládu a máslo, poté přimícháme cukr, vanilkový extrakt, mouku, bílou čokoládu, ořechy a zašleháme vejce.

  • 3

    Vzniklé těsto vlijeme do plechu s alobalem.

  • 4

    Pečeme 20 minut.

  • 5

    Hotový koláč necháme lehce vychladnout a poté pomocí alobalu jej vyndáme z plechu. Koláč otočíme na tác a alobal sundáme.

Komentáře k receptu