Roštěnky s noky a zeleninou
Suroviny
- 150 g Kukuřičná krupice T 600
- 50 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 300 g Rajčata
- 80 g Slanina vepřová
- 600 g Paprika zelená
- 90 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 1 ks Petržel - nať
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 673 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 43 g
- Sodík 371 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 41.8 mg
- Draslík 540.4 mg
- Vláknina 12677.8 mg
- Vitamín A 12677.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 133.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, roštěnky lehce naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme na oleji 3 minuty z každé strany.
-
2
Na stejném oleji škvaříme slaninu a potom cibuli. Mimo plamen přidáváme mletou papriku, česnek, 100 ml vody a sůl. Poté vše uvedeme do varu a přidáme opečené maso, které pozvolna dusíme pod pokličkou.
-
3
K masu přidáme kolečka papriky a osminky rajčat, sůl a pepř.
-
4
Noky připravíme tak, že do osolené vody přidáme krupici, necháme ji zhoustnout, odstavíme a necháme 5 minut stát. Poté přidáme plátky másla. Lžíci namočíme do oleje a poté s ní vykrajujeme noky.
-
5
Roštěnky na talíři obložíme zeleninou, noky a posypeme petrželkou.