Hovězí s marinádou na brandy
Suroviny
- 600 g Hovězí svíčková
- 50 g Máslo čerstvé
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 100 ml Víno červené
- 60 ml Olej stolní
- 100 ml Brandy peach
- 1 kávová lžička Hořčice
- 1 kávová lžička Protlak rajčatový
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Citrony
- 1 ks Drůbeží krokety
- 1 ks Šalvěj čerstvá
- 2 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 43 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 141.4 mg
- Draslík 635.2 mg
- Vláknina 2955 mg
- Vitamín A 2955 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli a česnek nakrájíme na drobno a přidáme je k citronové kůře z poloviny citronu, citronové šťáva z poloviny citronu, hořčici, protlaku, oleji a koření. Podle chuti přidáme ještě sůl a pepř.
-
2
V marinádě obalíme čtyři kousky svíčkové a uložíme je na dvacet čtyři hodin do lednice přikryté alobalem. Maso poté osušíme a marinádu s vínem přivedeme k varu.
-
3
Mezitím na másle pečeme maso z obou stran tři minuty. Přilijeme brandy a zapálíme ho, poté co zhasne, přendáme maso do mísy a přikryjeme ji alobalem.
-
4
Pepř a šalvěj přidáme do výpeku a během krátkého smažení přilijeme marinádu a rozšlehanou šlehačku. Osolíme, opepříme. Směs povaříme tři minuty do zhoustnutí za neustálého míchání. Pak přidáme maso a můžeme podávat k krokety.