Lososí karbanátky a ztracená vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 300 g Losos - filety
  • 0.56 ml Olej slunečnicový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 284.3 mg
  • Draslík 1225.6 mg
  • Vláknina 9077.5 mg
  • Vitamín A 9077.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.8 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané a na menší kousky nakrájené brambory uvaříme v osolené vodě. Jakmile bramory změknou, slijeme z nich přebytečnou vodu a necháme je zchladnout.

  • 2

    Lososí maso umeleme a promícháme s uvařenými a umletými či našťouchanými bramborami. Celou směs ochutíme solí a pepřem. Potom z hotové směsi lososa a brambor vytvarujeme placičky, které následně obalíme v mouce a opečeme na oleji. Karbanátky pečeme z každé strany 4 minuty.

  • 3

    Nyní si připravíme ztracená vejce. V hrnci přivedeme k varu vodu, do které opatrně vyklepneme celá vajíčka. Jakmile jsou vajíčka uvařená, vyjmeme je z vody a servírujeme s lososím karbanátkem a čerstvým špenátem.

Komentáře k receptu