Dýňové taštičky se špenátem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel - nať
  • 500 g Těsto na pizzu
  • 500 g Dýně
  • 250 g Baby špenát
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1394 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 137.7 mg
  • Draslík 1171.4 mg
  • Vláknina 14275 mg
  • Vitamín A 14275 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 140.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dýni oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme do hrnce. Přidáme pokrájený listový špenát, na jemno nakrájenou cibuli, ochutíme solí a pepřem. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené a vaříme asi 20 minut do změknutí.

  • 2

    Po uvaření přebytečnou vodu slijeme, přidáme nakrájenou petrželovou nať a vše dobře promícháme.

  • 3

    Těsto rozválíme na tenký plát a postupně z něj pomocí většího hrnečku vykrojíme kolečka. Na každý kousek těsta dáme lžící trochu směsi. Okraje těsta pomažeme rozšlehaným vejcem, přeložíme na polovinu a pevně stlačíme k sobě.

  • 4

    Naplněné kapsičky položíme na máslem vymazaný plech a v předehřáté troubě na 180 °C pečeme 10-12 minut.

Komentáře k receptu