Omeleta s morkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 535 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 36 g
- Sodík 652 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 503.1 mg
- Draslík 253.6 mg
- Vláknina 3373 mg
- Vitamín A 3373 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře.
-
2
Na pánvi rozpustíme máslo, přilijeme rozšlehaná vejce a usmažíme omeletu po obou stranách. Přendáme na talíř, rozpůlíme podélně a mezi obě půlky vložíme kolečka vařeného morku. Na povrch omelety položíme další kolečka vařeného morku a zasypeme posekanou petrželkou.
-
3
Podáváme jako pikantní večeři s bílým pečivem, které můžeme namazat slabou vrstvou másla.