Omeleta s morkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 20 g Petržel kudrnka
  • 50 g Morek
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 180 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 1 g Máslo čerstvé
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 535 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 652 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 503.1 mg
  • Draslík 253.6 mg
  • Vláknina 3373 mg
  • Vitamín A 3373 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce metlou rozšleháme vejce, přidáme špetku soli a pepře.

  • 2

    Na pánvi rozpustíme máslo, přilijeme rozšlehaná vejce a usmažíme omeletu po obou stranách. Přendáme na talíř, rozpůlíme podélně a mezi obě půlky vložíme kolečka vařeného morku. Na povrch omelety položíme další kolečka vařeného morku a zasypeme posekanou petrželkou.

  • 3

    Podáváme jako pikantní večeři s bílým pečivem, které můžeme namazat slabou vrstvou másla.

Komentáře k receptu