Vajíčkové krokety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Strouhanka
  • 30 g Lanýž
  • 17.5 ml Olej rostlinný
  • 120 ml Bešamel
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 551 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 1027.2 mg
  • Draslík 357.5 mg
  • Vláknina 2530 mg
  • Vitamín A 2530 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce vaříme natvrdo asi 8-10 minut, podle velikosti vajec. Oloupeme a pokrájíme na kostičky.

  • 2

    Lanýže očistíme a nakrájíme nadrobno.

  • 3

    Do bešamelu vmícháme tři žloutky, čímž jej trochu zahustíme.

  • 4

    Všechny suroviny spolu smícháme, rukou tvoříme kuličky, které obalíme v trojobalu, což znamená, že je postupně obalujeme v mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance. Smažíme zprudka v rozpáleném oleji. Usmažené krokety odkládáme na ubrousek, aby se odstranil přebytečný tuk.

Komentáře k receptu