Vaječné domácí těstoviny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 210 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 4 g
- Sodík 148 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 82.2 mg
- Vláknina 3700 mg
- Vitamín A 3700 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál nasypeme mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozklepneme 3 vajíčka, přidáme 1/2 lžičky soli a přilijeme pomalu vodu, zamícháme a zpracujeme hladké tuhé těsto, které rozválíme na velmi tenkou placku asi 1 mm, kterou necháme na utěrce proschnout. Pak těsto nakrájíme na 4 cm široké pruhy, poskládáme je na sebe a nakrájíme nudle široké 1,5-2 cm.
-
2
Těstoviny vaříme v osolené vodě maximálně 10 minut. Do vody přidáme 1 lžíci oleje. Uvařené těstoviny scedíme a podáváme jako přílohu k omáčkám.