Boloňské špagety s hovězím masem
Suroviny
- 400 g Špagety, Makarony
- 55 g Sýr Parmezán
- 255 g Hovězí maso mleté
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 5 g Oregano čerstvé
- 5 g Cukr třtinový
- 20 ml Olej olivový extra panenský
- 1 ks Cibule
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Česnek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 623 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 14 g
- Sodík 551 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 86 g
- Cholesterol 48.9 mg
- Draslík 953.2 mg
- Vláknina 14865.5 mg
- Vitamín A 14865.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skvělý recept na boloňské špagety. Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a oloupanou mrkev, česnek a celer nakrájené na malé kostičky. Za občasného míchání restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme hovězí maso a smažíme dohněda asi 10 minut, kousky masa od sebe oddělujeme dřevěnou vařečkou. Vmícháme sůl, pepř, oregano, bobkový list a cukr. Konzervovaná rajčata nahrubo pokrájíme, přidáme ke směsi a na mírném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu, vyndáme bobkový list a vaříme ještě asi 20-25 minut, dokud omáčka nezhoustne.
-
2
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a Boloňské špagety podáváme posypané parmezánem.