Boloňské špagety s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 55 g Sýr Parmezán
  • 255 g Hovězí maso mleté
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 5 g Oregano čerstvé
  • 5 g Cukr třtinový
  • 20 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Česnek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 623 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 86 g
  • Cholesterol 48.9 mg
  • Draslík 953.2 mg
  • Vláknina 14865.5 mg
  • Vitamín A 14865.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Skvělý recept na boloňské špagety. Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a oloupanou mrkev, česnek a celer nakrájené na malé kostičky. Za občasného míchání restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme hovězí maso a smažíme dohněda asi 10 minut, kousky masa od sebe oddělujeme dřevěnou vařečkou. Vmícháme sůl, pepř, oregano, bobkový list a cukr. Konzervovaná rajčata nahrubo pokrájíme, přidáme ke směsi a na mírném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu, vyndáme bobkový list a vaříme ještě asi 20-25 minut, dokud omáčka nezhoustne.

  • 2

    Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a Boloňské špagety podáváme posypané parmezánem.

Komentáře k receptu