Gnocchi se zeleným pestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 22 g
- Sodík 571 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 22.3 mg
- Draslík 789.5 mg
- Vláknina 8430.8 mg
- Vitamín A 8430.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě vaříme noky, dokud nevyplavou na povrch. Vyjmeme je děrovanou lžící, scedíme a přikryjeme utěrkou.
-
2
V páře uvaříme osolený špenát, hotový scedíme a vymačkáme z něj tekutinu.
-
3
Špenát dáme do mixéru společně s roketou, bazalkou, česnekem, piniovými oříšky a parmezánem a mixujeme dohladka. Během mixování přidáváme pomalu olej, dokud nevznikne hladký krém - pesto.
-
4
Pesto rozdělíme na uvařené gnocchi a promícháme.
-
5
Dle chuti přidáme pepř.