Katalánský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 160 g Rýže loupaná
  • 15 g Cukr kostkový
  • 80 g Paprika červená
  • 60 g Ančovička - filety
  • 150 ml Voda pitná
  • 70 ml Ocet vinný
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 199 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 85 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 9 mg
  • Draslík 161 mg
  • Vláknina 3799.8 mg
  • Vitamín A 3799.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Bílou cibuli a celé paprikové lusky pečeme nasucho v troubě asi 12 minut. Cibuli nakrájíme na kostičky, pečenou papriku zbavíme jádřinců a pokrájíme na slabší proužky. Filety z ančoviček nakrájíme na čtverečky, smícháme s rýží, přidáme pokrájenou cibuli a papriku. Vše spolu dobře promícháme.

  • 2

    Ocet naředíme vodou, přidáme cukr, špetku pepře a soli. Touto zálivkou zalijeme salát, který podáváme vychlazený.

Komentáře k receptu