Lososí steak s ochucenou rýží a pestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Rýže dušená
  • 6 g Sýr Parmezán
  • 1 g Sůl
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Česnek
  • 15 g Bazalka
  • 1 g Citronová kůra
  • 600 g Losos - filety
  • 15 g Oříšky piniové
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 10 ml Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 320 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 526.8 mg
  • Vláknina 974.5 mg
  • Vitamín A 974.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rýži propláchneme a vložíme do hrnce s vodou. Jakmile se začne voda s rýží vařit, přidáme citronovou kůru a promícháme. Ochucenou rýži vaříme do změknutí. Jakmile rýže změkne, přimícháme k ní ještě citronovou šťávu.

  • 2

    Nyní připravíme pesto. V misce rozmixujeme utřený česnek, bazalku, piniové oříšky, olivový olej a nastrouhaný parmezán. Vše ochutíme solí a pepřem. Ze všech těchto surovin vznikne kaše, kteru podáváme k hotovému jídlu.

  • 3

    Na oleji opečeme zlehka osoleného lososa z obou stran. Lososa pečeme z každé strany asi 5 minut.

Komentáře k receptu