Kynuté trojlístky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 230 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 55 g Máslo čerstvé
  • 575 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Droždí sušené
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 57.7 mg
  • Draslík 25.8 mg
  • Vláknina 6754.8 mg
  • Vitamín A 6754.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě formy na vdolky (větší muffiny) vymažeme tukem.

  • 2

    Do vlažného mléka přimícháme cukr, droždí, padesát pět gramů másla a necháme patnáct minut odstát. Poté vmícháme rozšlehané vejce se solí a postupně zamícháme mouku. Nemusíme vmíchat celé udané množství, vmícháme jen tolik, abychom utvořili tužší těsto. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, v míse necháme zhruba hodinu a půl kynout na teplém místě. Poté z těsta utvoříme kuličky, mělo by nám vyjít dvacet čtyři kousků, a po třech vkládáme do formy. Opět necháme pod utěrkou kynout, dokud nemají kuličky dvojnásobný objem. Těsto potřeme rozpuštěnou lžící másla a vkládáme do trouby předehřáté na 200°C. Kuličky pečeme dokud nezezlátnou, tedy asi dvacet minut. Vyklopíme je na mřížku, aby vychladly.

Komentáře k receptu