Vepřové se slaninou a fazolkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 51 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 160 g Anglická slanina
  • 600 g Brambory
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Petržel - nať
  • 500 g Fazole bílé
  • 500 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Voda pitná
  • 50 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1208 kcal
  • Sacharidy 114 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 103 g
  • Cholesterol 153.2 mg
  • Draslík 3613.9 mg
  • Vláknina 50474.2 mg
  • Vitamín A 50474.2 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 61.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 144.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme je na oleji dočervena. Pak zpěníme cibuli nadrobno, dva prolisované stroužky česneku, mletou papriku, 200 ml vody, sůl a uvedeme ve var. Poté směs nalijeme na maso a dusíme ho pod poklicí doměkka.

  • 2

    Pak ho vyndáme, k paprikové směsi přihodíme kostičky brambor, kolečka paprik a osminky rajčat, odstátých půl minuty ve vařící vodě. Přidáme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Pokrm podusíme doměkka. Poté přidáváme 400 ml smetany s 20 g mouky a povaříme. Vložíme kotlety a vše vaříme dalších sedm minut.

  • 3

    Fazolky uvaříme v osolené vodě s dvěma stroužky česneku. Poté je obalíme slaninou a pečeme je pět minut v troubě na 200 stupňů C.

Komentáře k receptu