Vepřové se slaninou a fazolkami
Suroviny
- 160 g Anglická slanina
- 600 g Brambory
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 g Petržel - nať
- 500 g Fazole bílé
- 500 ml Smetana 12% (konzumní)
- 200 ml Voda pitná
- 50 ml Olej stolní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 2 ks Paprika zelená
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1208 kcal
- Sacharidy 114 g
- Tuky 56 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 103 g
- Cholesterol 153.2 mg
- Draslík 3613.9 mg
- Vláknina 50474.2 mg
- Vitamín A 50474.2 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 144.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kotlety zlehka naklepeme. Osolíme, opepříme, obalíme v mouce a pečeme je na oleji dočervena. Pak zpěníme cibuli nadrobno, dva prolisované stroužky česneku, mletou papriku, 200 ml vody, sůl a uvedeme ve var. Poté směs nalijeme na maso a dusíme ho pod poklicí doměkka.
-
2
Pak ho vyndáme, k paprikové směsi přihodíme kostičky brambor, kolečka paprik a osminky rajčat, odstátých půl minuty ve vařící vodě. Přidáme tolik vody, aby vše bylo ponořené. Pokrm podusíme doměkka. Poté přidáváme 400 ml smetany s 20 g mouky a povaříme. Vložíme kotlety a vše vaříme dalších sedm minut.
-
3
Fazolky uvaříme v osolené vodě s dvěma stroužky česneku. Poté je obalíme slaninou a pečeme je pět minut v troubě na 200 stupňů C.