Bramborová kaše zapečená s mletým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 23 g
- Sodík 274 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 4.2 mg
- Draslík 412.6 mg
- Vláknina 5933.3 mg
- Vitamín A 5933.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánev nalijeme 1 lžíci oleje, vložíme mleté maso, osolíme, přidáme oregano a pozvolna opékáme. Maso musíme častěji míchat, aby se nám netvořily hrudky. Po deseti minutách přilijeme k masu kečup, vývar z masoxu a přidáme nakrájený pórek. Vše společně dusíme ještě 15 minut.
-
2
Brambory oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme do hrnce se studenou vodou. Osolíme a dáme vařit asi na 20-25 minut. Po uvaření vodu slijeme, brambory rozšťoucháme, přilijeme teplé mléko a vyšleháme na kaši.
-
3
Na dno zapékací mísy nandáme masovou směs, kterou zakryjeme připravenou bramborovou kaší. Nakonec dáme zapéct ještě na 20 minut do rozehřáté trouby.
-
4
Jako přílohu můžeme podávat čerstvý zeleninový salát.