Ostré jehněčí kotletky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 29 g
- Sodík 288 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 74.1 mg
- Draslík 434.8 mg
- Vláknina 303.3 mg
- Vitamín A 303.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme bílý jogurt, přidáme prolisovaný česnek, citronovou šťávu, chilli koření, pepř a sůl. Vše důkladně promícháme.
-
2
Naklepané kotletky do této směsi vložíme tak, aby byly všechny ponořené. Je lepší nechat maso uležet v lednici přes noc, aby bylo křehčí, ale stačí nechat marinovat po dobu 30 minut.
-
3
Na rozpálené pánvi s trochou olivového oleje smažíme kotletky po obou stranách 10 minut.
-
4
Jako přílohu můžeme podávat bramborové hranolky.