Hovězí salát s bramborami
Suroviny
- 100 g Hořčice
- 500 g Hovězí maso přední
- 50 g Kapary
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5 ks Brambory
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 4 polévková lžíce Celer - nať
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 0.5 polévková lžíce Sůl
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 26 g
- Sodík 405 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 133.4 mg
- Draslík 601.3 mg
- Vláknina 4260.1 mg
- Vitamín A 4260.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Přední hovězí maso omyjeme, vložíme do hrnce s vařící vodou a dáme vařit. Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě v druhém hrnci. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nať petržele a celeru omyjeme, necháme odkapat, pak nadrobno pokrájíme.
-
3
Měkké uvařené maso nakrájíme na kostičky, vložíme do mísy, přidáme pokrájené brambory, vajíčka, posekané kapary s petrželovou a celerovou natí. Osolíme, opepříme podle chuti a promícháme.
-
4
Připravíme dresing: v misce důkladně vymícháme olej s hořčicí, octem, solí a pepřem.
-
5
Tímto dresingem přelijeme hovězí salát,
-
6
promícháme, necháme několik hodin v chladu uležet, až potom servírujeme.