Salát z chobotnice

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Česnek
  • 2 ks Rozmarýn čerstvý
  • 0.5 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Chobotnice
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1369 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 3095 mg
  • Bílkoviny 153 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 480 mg
  • Draslík 4016.9 mg
  • Vláknina 22182 mg
  • Vitamín A 22182 mg
  • Vitamín B6 4.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 144.6 mg
  • Vitamín E 12 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotnici očistíme, důkladně omyjeme, naklepeme ji paličkou na maso a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, nalijeme čistou vodu a vaříme přibližně 30 minut, potom ji necháme ve vývaru vychladnout.

  • 2

    Připravíme si marinádu:

  • 3

    V misce smícháme 0,5 dl olivového oleje se 2 lžičkami vinného octa, přidáme drobně nakrájený česnek, pepř, sůl a opláchnutou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře promícháme.

  • 4

    Chobotnici odstraníme kůži, dobře propláchneme a nakrájíme ji na kolečka, dáme do mísy a přelijeme marinádou.

  • 5

    Dáme do chladničky na 2 hodiny.

  • 6

    Salát podáváme ozdobený plátky citronu a lístky rozmarýnu.

Komentáře k receptu