Salát z chobotnice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1369 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 63 g
- Sodík 3095 mg
- Bílkoviny 153 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 480 mg
- Draslík 4016.9 mg
- Vláknina 22182 mg
- Vitamín A 22182 mg
- Vitamín B6 4.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 144.6 mg
- Vitamín E 12 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chobotnici očistíme, důkladně omyjeme, naklepeme ji paličkou na maso a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Vodu slijeme, nalijeme čistou vodu a vaříme přibližně 30 minut, potom ji necháme ve vývaru vychladnout.
-
2
Připravíme si marinádu:
-
3
V misce smícháme 0,5 dl olivového oleje se 2 lžičkami vinného octa, přidáme drobně nakrájený česnek, pepř, sůl a opláchnutou, drobně pokrájenou zelenou petrželku a vše dobře promícháme.
-
4
Chobotnici odstraníme kůži, dobře propláchneme a nakrájíme ji na kolečka, dáme do mísy a přelijeme marinádou.
-
5
Dáme do chladničky na 2 hodiny.
-
6
Salát podáváme ozdobený plátky citronu a lístky rozmarýnu.