Sarajevský salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 4 ks Brambory
  • 4 ks Okurky
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Smetana zakysaná 15%
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 172 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 313 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 306.7 mg
  • Draslík 434.6 mg
  • Vláknina 4106.3 mg
  • Vitamín A 4106.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Oloupané nakrájíme na kolečka silná cca 5 mm a dáme do mísy. Natvrdo uvařená vajíčka oloupeme, rozpůlíme a oddělíme žloutky. Bílky a kyselé okurky pokrájíme na tenké plátky, přidáme k bramborám, osolíme, opepříme, zamícháme a rozdělíme do misek.

  • 2

    Žloutky utřeme s citronovou šťávou, vmícháme je do zakysané smetany

  • 3

    a polijeme každou porci Sarajevského salátu v misce.

Komentáře k receptu