Vyuzený losos
Suroviny
- 500 g Losos - filety
- 125 g Roketa
- 1 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 125 g Rajčata
- 2 g Hořčice
- 2 g Česnek
- 10 ml Olej olivový extra panenský
- 4 ml Ocet vinný
- 1 ks Šalotka
- 2 ks Tymián čerstvý
- 8 polévková lžíce Cukr třtinový
- 8 polévková lžíce Rýže loupaná
- 8 polévková lžíce Čaj zelený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 8 g
- Sodík 209 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 65 mg
- Draslík 960.8 mg
- Vláknina 11231.3 mg
- Vitamín A 11231.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pánev wok poklademe velkým kusem alobalu. Nasypeme do něj směs z jasmínového čaje, hněděho cukru a dlouhozrné rýže. Wok přiklopíme a zahříváme tak dlouho, dokud se ze směsi nezačne kouřit. Sundáme pánev a do woku postavíme trojnožku, na ní položíme vykoštěné lososí maso a wok opět přikopíme. Lososa takto udíme 5 minut. Po pěti minutách celý wok sundáme z tepla a necháme tak další 3 minuty.
-
2
Než se losos vyudí, připravíme jetě salát a zálivku. Na salát potřebujeme rajčata rozkrájená na menší kousky a roketu. Obě suroviny promícháme. Nyní připravíme zálivku. Šalotku najemno nasekáme a promícháme s nasekaným česnekem, listy tymiánu, hořčicí, octem a olejem. Celou zálivku dochutíme solí a pepřem.
-
3
Hotového lososa natrháme na kousky a přimícháme do salátu z rajčat a rokety a vše zalijeme zálivkou.