Podmáslový chleba z celozrnné mouky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 9 g
- Sodík 331 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 9 mg
- Draslík 0 mg
- Vláknina 10830.8 mg
- Vitamín A 10830.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si vymazaný plech a troubu předehřejeme na 200°C.
-
2
Do mísy prosejeme obě mouky se sodou a solí. Poté vmícháme vlažné podmáslí, na kousky pokrájené změklé máslo a na pomoučeném vále vypracujeme hutné těsto.
-
3
Z něj uděláme kouli, přeneseme ji na plech a vytvarujeme bochník. Na něm uděláme nožem kříž, posypeme lžící mouky a pečeme zhruba 50 min. Chleba přeneseme na mřížku, aby úplně vychladl.