Salát z fazolových lusků s olivami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr balkánský
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Olivy nakládané
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Citrony
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 192 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 22.3 mg
  • Draslík 382.7 mg
  • Vláknina 13515.5 mg
  • Vitamín A 13515.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a uvaříme je ve slané vodě doměkka. Uvařené scedíme a celé dáme do mísy. Přidáme k nim olivy (bez pecek), které pokrájíme na kolečka a některé necháme vcelku.

  • 2

    Ještě k luskám přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, olivový olej, sůl a pepř podle chuti a citronovou šťávu.

  • 3

    Lehce promícháme a dáme do chladničky asi na 2 hodiny.

  • 4

    Při servírování každou porci posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.

Komentáře k receptu