Salát z fazolových lusků s olivami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 192 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 13 g
- Sodík 920 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 22.3 mg
- Draslík 382.7 mg
- Vláknina 13515.5 mg
- Vitamín A 13515.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé fazolové lusky očistíme, omyjeme a uvaříme je ve slané vodě doměkka. Uvařené scedíme a celé dáme do mísy. Přidáme k nim olivy (bez pecek), které pokrájíme na kolečka a některé necháme vcelku.
-
2
Ještě k luskám přidáme cibuli nakrájenou na tenká kolečka, olivový olej, sůl a pepř podle chuti a citronovou šťávu.
-
3
Lehce promícháme a dáme do chladničky asi na 2 hodiny.
-
4
Při servírování každou porci posypeme nastrouhaným balkánským sýrem.