Kuřecí frikasé na vinném octu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 731 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 55 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 53 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 220.5 mg
- Draslík 689.1 mg
- Vláknina 849.8 mg
- Vitamín A 849.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehna odkrojíme od kosti, nakrájíme na menší kousky, které omyjeme a osušíme.
-
2
Olivový olej si rozehřejeme na pánvi a osmahneme na něm kuřecí kousky, které jsme osolili a důkladně opepřili.
-
3
Po osmahnutí kousky masa vytáhneme na talíř, otřeme si pánev do sucha a do pánve nalijeme panenský olivový olej, který na mírném plameni rozehřejeme. Přidáme do něj ančovičky, rozmarýn a česnek a restujeme za stálého míchání až do doby, kdy nám restovaná směs začne vonět.
-
4
Kousky masa vrátíme zpět na pánev, promícháme s restovanou směsí, přidáme vinný ocet a necháme několik minut probublat. Snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou a vaříme asi 10 minut do změknutí kuřete. V případě potřeby můžeme přilít trochu vody.
-
5
Balsamico ocet vlijeme na pánev těsně před stáhnutím z plamene, tento ocet dodá masu zvláštní skvělou chuť.
-
6
Podáváme s opečenými brambory s několika snítkami rozmarýnu.